Chocolademelk

Chocolademelk is het drankje dat bij Sinterklaasavond hoort. Meestal wordt het lekker warm gedronken (zeker in de winter) maar er zijn ook koude varianten.
Buiten wat hieronder staat kan chocolademelk ook gemaakt worden door gebruik te maken van slagroom in plaats van een deel van de melk. Ook het gebruik van gesmolten chocolade in plaats van het magerder cacao komt voor waardoor je een wat zwaardere vorm van chocolademelk krijgt. Over de varianten met rum zullen we het maar niet hebben.

Benodigd:
2 liter melk
50 gram cacao
100 gram suiker
2,5 dl slagroom

Even verder lees je de bereidingswijze! (klik hier)

 



Bereidingswijze

Breng de melk in een pan aan de kook.
Vermeng de cacao in een kommetje met de suiker.
Voeg wat melk toe en roer hier een glad papje van.
Schenk dit mengsel onder voortdurend roeren bij de hete melk.
Draai de hittebron laag en laat de chocolademelk twee minuten zachtjes koken.
Sla de slagroom stijf in een kom.
Schenk de chocolademelk in koppen, mokken of glazen en garneer met een flinke dot slagroom.



Terug naar de Recepten pagina




 

Strooigoed
Met 'Strooigoed' (Anne-Marij de Koning) in de hand kun je de leukste creaties maken: je eigen chocoladeletters, taaitaaipoppen, borstplaat, schuimpjes en meer. Als er dan met Sinterklaas gegeten wordt is het ook echt lekker (Want zelfgebakken!)




Meer tips