Pakjesavond

Pakjesavond is de avond waar bijna heel Nederland naar uitkijkt. De avond waarop er veel plezier gemaakt wordt, gezongen wordt, lekker gesnoept, surprises worden uitgepakt en de kinderen vele cadeautjes krijgen.
Normaal wordt pakjesavond gevierd op de avond van 5 december. Maar als dat op een vervelende dag valt wordt de datum ook wel verschoven zodat het bijvoorbeeld op vrijdag of zaterdag valt. Zodat de kinderen altijd kunnen uitslapen. Ook kan het handig zijn als een deel van de familie niet kan op 5 december door wat voor reden ook.

De mogelijkheden

De manier waarop pakjesavond gevierd wordt hoeft niet voor iedereen hetzelfde te zijn. Als er veel kleine kinderen in de familie zijn wordt het meestal anders gevierd dan wanneer er alleen volwassenen zijn.
Met kinderen wordt en eigenlijk altijd van tevoren gezongen. Meerdere liedjes volgen elkaar op en na een bepaalde tijd wordt er hard op de (buiten)deur gebonkt en blijken er zakken met cadeautjes te staan. Spannend. Zoek je nog teksten van Liedjes ?
Het is natuurlijk ook mogelijk dat Sinterklaas met Zwarte Pieten langskomt. (Of alleen een paar Pieten.) Zie ook Sinterklaas Thuis
Met volwassenen worden er vaak lootjes getrokken en surprises voor elkaar gemaakt. Dit kan heel erg leuk zijn.
Is het surprises maken niet het ding in de familie dan kan er ook een dobbelstenen spel gespeeld worden. Dit is ook erg vermakelijk en kan een hoop lol geven. Vooral als er leuke kaartjes in het spel zitten.
Ook via deze site kun je het spel downloaden en gaan gebruiken. Zie onderaan deze pagina.

 Pakjesavond met kinderen

De optie met veel cadeautjes voor de kinderen kan ook goed gecombineerd worden met de surprises voor de volwassenen. Het dobbelspel past niet zo met kinderen omdat zij meestal slecht tegen de opties in het spel kunnen waarbij ze cadeautjes weer kwijt raken!
De kinderen kunnen trouwens de weken van tevoren een Verlanglijst invullen!
Het zingen van de liedjes vinden kinderen ook heel leuk en zeker als ook de volwassenen meedoen. De (oude) teksten van liedjes kun je ook op de site vinden, dus met Zwarte Piet, en print er een paar uit als er mensen bij zitten die nog niet goed de teksten uit hun hoofd kunnen.
En ga je surprises maken kijk dan zeker eens op surprise knutselideeŽn


Dobbelspel

Hier vind je het dobbelspel en je kan het zelf nog verder uitbreiden als je dat leuk vindt.
Hier op deze website vind je een originele eigen versie met ruim 160 kaartjes. De uitleg van het spel en alle kaartjes vind je in een PDF bestand welke je kunt downloaden. Print het geheel op stevig papier en snij de kaartjes daarna over de stippellijn.
SinterklaasDobbelsteenSpel.pdf downloaden
Veel plezier met het spel.

Geen zin om het spel zelf te printen, te knippen en een dobbelsteen te zoeken? Kijk dan eens naar Het Pakjesspel
Meer tips 

Pakjesspel Het Pakjesspel
Een spel dat draait om pakjes ruilen, geven en krijgen. Leuke pakjes, die iedereen wel wil hebben. Mooie en gekke pakjes, waar hard om wordt gestreden, of snel weer weg worden gegeven.


Psikhouvanjou.nl Psikhouvanjou
De leukste speelgoed winkel voor hippe kids - PSikhouvanjou. Houten kinderspeelgoed, educatief speelgoed, kinder hebbedingen, kinderaccessoiries, hippe stationery en de aller leukste kaartjes!


SMS van de Sint
Stuur een sms van Sinterklaas, Zwarte Piet of ...
De ontvanger heeft geen idee wie de echte afzender is.
Verras een kind of neem iemand in de maling ;-)
Kost eenmalig 1,40 euroGeef de Pluim: cadeaubon vol belevenissenwww.SurpriseFactory.nl