Lezen Over De Sint

Over Sinterklaas zijn veel dingen te lezen. Er zijn boeken met verhalen die voorgelezen kunnen worden. En er zijn boeken, ook met veel plaatjes erin, waar alles over het feest van Sinterklaas wordt uitgelegd.
De kleine kinderen vinden het heel leuk om alle informatie die erover bekend is te horen. Vooral als het spannend gebracht wordt.
Ook zijn er boeken waar het kind in kan kleuren en boeken met knutselwerkjes. Die doen het ook altijd goed bij iets grotere kinderen.

Met eigen naam

Er zijn ook voorleesboekjes waarin het kind zelf de hoofdrol speelt. Zo'n spannend verhaal met daarin dan steeds je eigen naam horen. Spannend! Heel veel verschillende titels. En allemaal met de naam van het kind (en vaak meer) erbij. Zoek het leukste boek uit!
Zie bijvoorbeeld de boeken van bubblydoo.nl


Spreekwoorden

En lees of hoor je ergens "Ik ben Sinterklaas niet" dan bedoelen ze dat niet alles zomaar cadeau gegeven kan worden. Niet alles wordt voor niks gedaan.
En er is ook een tegenovergesteld spreekwoord en dat is "Voor Sinterklaas spelen" en dat is dus alle wensen vervullen en bijvoorbeeld voor iedereen betalen.

Kijk verder voor nog meer leeswerk (klik hier)

 
Nog veel meer

Hieronder vind je een overzicht van een aantal Sinterklaas boeken. Er zijn er vast nog meer te vinden, maar dit zijn de toppers.
Alle boeken zijn te koop bij bol.com. Zie: Sinterklaas boeken

Over het prentenboek van Charlotte Dematons is er ook een filmpje op deze website. Zie Charlotte Dematons
 

Het schets en knutselboek van sinterklaas
Het schets en knutselboek van sinterklaas
Het superdeluxe en allerleukste tekenboek komt dit jaar van Sinterklaas! Een uniek en inspirerend teken-doe-boek waarin kinderen samen met Sinterklaas tekeningen kunnen (af)maken.


Prentenboek van Sinterklaas
Een lust voor het oog is dit tekstloze groot formaat kijk-en zoekboek over Sinterklaas. Vanaf het eerste tot aan het laatste schutblad vertelt het uitgebreid het verhaal rond 5 december. Voor kinderen vanaf 4 jaar


Sint pakt uit
Stel je voor... Een Piet die niet kan rijmen, een bakker die niet meer weet hoe hij pepernoten moet bakken, een pakjesboot die sputtert, een Sinterklaas zonder mantel, Amerigo die werk weigert… Daar moet je toch niet aan denken? Leuke verhalen


Sinterklaasjournaal boek
Voor iedereen die niet genoeg kan krijgen van het Sinterklaasjournaal is er nu dit rijk geïllustreerde boek met voorleesverhalen. Vanaf een mistige overtocht met de stoomboot, via avonturen in het Grote Pietenhuis naar nog meer. Voor alle fans.


Sinterklaasliedjes + CD
Sinterklaasliedjes + CD
Je vindt alle Sinterklaasliedjes handzaam in één boekje. 'Laat de goede Sint maar komen...'


Strooigoed
Met 'Strooigoed' (Anne-Marij de Koning) in de hand kun je de leukste creaties maken: je eigen chocoladeletters, taaitaaipoppen, borstplaat, schuimpjes en meer. Als er dan met Sinterklaas gegeten wordt is het ook echt lekker (Want zelfgebakken!)
Meer tips


Speelgoed algemeen