Pakjesavond

De Sinterklaas pakjesavond is de avond waar bijna heel Nederland naar uitkijkt. De avond waarop er veel plezier gemaakt wordt, gezongen wordt, lekker gesnoept, surprises worden uitgepakt en de kinderen vele cadeautjes krijgen.
Normaal wordt pakjesavond gevierd op de avond van 5 december. Maar als dat op een vervelende dag valt wordt de datum ook wel verschoven zodat het bijvoorbeeld op vrijdag of zaterdag valt. Zodat de kinderen altijd kunnen uitslapen. Ook kan het handig zijn als een deel van de familie niet kan op 5 december door wat voor reden ook.

De mogelijkheden

De manier waarop pakjesavond gevierd wordt hoeft niet voor iedereen hetzelfde te zijn. Als er veel kleine kinderen in de familie zijn wordt het meestal anders gevierd dan wanneer er alleen volwassenen zijn.
Met kinderen wordt en eigenlijk altijd van tevoren gezongen. Meerdere Sinterklaasliedjes volgen elkaar op en na een bepaalde tijd wordt er hard op de (buiten)deur gebonkt en blijken er zakken met cadeautjes te staan. Spannend. Weet je de teksten niet helemaal dan kun je die hier vinden: Sinterklaasliedjes .
Het is natuurlijk ook mogelijk dat Sinterklaas met Zwarte Pieten langskomt. (Of alleen een paar Pieten.) Zie ook Sinterklaas Thuis
Met volwassenen worden er vaak lootjes getrokken en surprises voor elkaar gemaakt. (Zie ook: surprise knutselideeŽn ) Dit kan heel erg leuk zijn. (Zie ook Top 10 Sinterklaassurprises )

Is het surprises maken niet het ding in de familie dan kan er ook een dobbelstenen spel gespeeld worden. Dit is ook erg vermakelijk en kan een hoop lol geven. Vooral als er leuke kaartjes in het spel zitten.
Ook via deze site kun je het spel downloaden en gaan gebruiken. Zie onderaan deze pagina.

Persoonlijke video

En ook superleuk voor kinderen en verrassend voor volwassenen is de avond beginnen met een video van de Sint. Hij weet allerlei leuke dingen over jullie en spreekt jullie persoonlijk aan. Ook met eigen foto's in de video en zelfs het huisdier wordt niet vergeten!
Kijk hoe het werkt op de website videovansint.nl
Wil je eerst een voorbeeld video bekijken? Kijk dan hier naar Video van Sint voorbeeld video met uitleg.

En een gedicht bij de surprise?

Hulp nodig bij het maken van een Sinterklaasgedicht? Ga naar de pagina Rijmen en kijk of je iets moois kunt maken!

Even verder naar beneden nog veel meer over pakjesavond! (klik hier)

 Pakjesavond met kinderen

De optie met veel cadeautjes voor de kinderen kan ook goed gecombineerd worden met de surprises voor de volwassenen. Het dobbelspel past niet zo met kinderen omdat zij meestal slecht tegen de opties in het pakjesspel kunnen waarbij ze cadeautjes weer kwijt raken!
De kinderen kunnen trouwens de weken van tevoren een Verlanglijst invullen!
Het zingen van de Sinterklaasliedjes vinden kinderen ook heel leuk en zeker als ook de volwassenen meedoen. De (oude) teksten van sinterklaasliedjes kun je ook op de site vinden, dus met Zwarte Piet, en print er een paar uit als er mensen bij zitten die nog niet goed de teksten uit hun hoofd kunnen.
En gaan jullie surprises maken kijk dan zeker eens op surprise knutselideeŽn waar honderden ideeŽn van surprises staan met uitleg. Velen daarvan zijn ook zeer geschikt om door kinderen te worden gemaakt.
En willen de kinderen weten wanneer het sinterklaasfeest is dan heb je een Hema aftelkalender


Dobbelspel

Hier vind je het Sinterklaas dobbelspel en je kan het zelf nog verder uitbreiden als je dat leuk vindt.
Dit is een originele eigen gemaakte versie met ruim 160 kaartjes. De uitleg van dit pakjesspel en alle kaartjes vind je in een PDF bestand welke je meteen kunt downloaden. Print het geheel op stevig papier en snij de kaartjes daarna over de stippellijn. Vergeet niet om op sommige kaartjes de namen van deelnemers te schrijven!
Je kunt hier het Sinterklaas Dobbelspel downloaden.
Veel plezier met het pakjesspel.

Geen zin om het spel zelf te printen, te knippen en een dobbelsteen te zoeken? Koop dan Het Pakjesspel

Versieringen

Vergeet niet om de kamer gezellig te versieren. Kinderen vinden het prachtig als er speciale slingers en ballonnen zijn met het Sinterklaasfeest. Wist je dat er heel veel speciale Sinterklaas versieringen te koop zijn?
Voor eventueel snoepgoed kun je altijd even kijken bij Sinterklaas snoep bij de Hema maar ook in de plaatselijke supermarkt zullen ze je zeker ook kunnen helpen.
 

Diamont Painting bol.com
Diamond painten werkt erg ontspannend en rustgevend. De diamond painting vul je door steentjes op het juiste symbool te leggen op de plaat die je maakt. Ook voor kinderen!
Meer tips
Cadeauwinkel