Sinterklaasjournaal

Het Sinterklaasjournaal wordt in de aanloop naar het Sinterklaasfeest uitgezonden op NPO3 en is een journaal om kinderen op de hoogte te houden van de ontwikkelingen bij Sinterklaas en de zwarte Pieten. Ieder jaar gaat er namelijk wel iets mis in de organisatie bij de zwarte Pieten en dat moet natuurlijk goed komen voor 5 december.
De uitzendingen van het Sinterklaasjournaal starten altijd de week voor de landelijke Sinterklaas Intocht in Nederland. De uitzending van de aankomst op een zaterdag is ook altijd een onderdeel van het Sinterklaasjournaal.

Tijden van uitzending

In 2024 begint het Sinterklaasjournaal wat eerder dan de aankomst en dat zal waarschijnlijk zijn op maandag 11 november. De uitzendingen starten dan iedere dag om 18:00 uur en zijn op NPO3 bij Zapp. Dus niet vergeten om klaar te zitten met de kinderen als het Sinterklaasjournaal gaat beginnen. Zo worden het spannende dagen tot aan het Sinterklaasfeest.

 Presentatie

De presentatie van het Sinterklaasjournaal is weer in handen van Dieuwertje Blok en de belangrijkste reporter is Jeroen Kramer en Rachel Rosier. Dieuwertje verteld als iemand van het journaal wat er die dag allemaal gebeurt is en zo nu en dan wordt er geschakeld naar een reporter of gaan ze kijken bij Sinterklaas en / of de zwarten Pieten. Zo blijven de kinderen goed op de hoogte en ze vinden het allemaal erg spannend omdat er bijna altijd iets in voorkomt wat de kinderen vervelend of erg vinden. Ze hopen natuurlijk dat het de volgende dag opgelost wordt maar meestal gaan er steeds dingen mis tot vlak voor pakjesavond.
Ook op scholen kan er met het Sinterklaasjournaal meegedaan worden en er zijn zelfs lespakketten.

Weekoverzicht

Iedere zondag is er van het Sinterklaasjournaal weer een weekoverzicht. Alles wat er de afgelopen week gebeurt is wordt nog eens dunnetjes verteld en op een rijtje gezet. Voor wie er door de weeks dus dingen gemist heeft is dit een leuke oplossing.
Alhoewel de meeste mensen ook via uitzending gemist, of via de website van het Sinterklaasjournaal, de afleveringen terug zullen kijken.

Gebarentolk

Ook zal er weer een gebarentolk worden ingezet bij alle afleveringen van het Sinterklaasjournaal. Dit om tegemoet te komen aan de grote wens van dove en slechthorende kinderen en hun ouders.
Deze gebarentolk was voor het eerst in 2017 en is een groot succes.Meer tips