Sinterklaas Op School

Als Sinterklaas in het land is dan komt hij op veel scholen ook even langs. Meestal op 5 december maar soms al iets eerder. En de kinderen maken in de weken hiervoor allerlei leuke dingen die met Sinterklaas te maken hebben en in de hogere groepen worden er ook lootjes getrokken om surprises te maken.
Voor wat het knutselen betreft kun je kijken op de thema pagina's van knutselidee.nl. Er is een pagina speciaal voor surprise knutselideeŽn en eentje voor andere Sinterklaas knutselwerkjes

Klas versieren

Sommige van de knutselwerkjes zijn al heel leuk om de klas te versieren in de tijd voor 5 december. Maar er zijn meer dingen die je kunt doen. Bijvoorbeeld levensgrote Zwarte Pieten maken. Zo groot als de kinderen zelf zijn. De kinderen nemen dan een broek en shirt mee en vullen deze met kranten. Het hoofd van een nylonkous gevuld en dan de pop aankleden met een muts, kraag en allerlei kleuren die je met verf kunt aanbrengen op de kleren. Staat heel gezellig zo'n groep Pieten in de klas.
Een grote aftelkalender is ook leuk. Die kun je op heel manieren maken.

 Voorlezen

De kleinere kinderen vinden het prachtig als er Sinterklaas verhalen worden voorgelezen. Op deze website vind je al een pagina die over lezen gaat en dat is Lezen over de Sint
Ook kun je de verhalen volgen van het Sinterklaasjournaal. Wanneer het uitgezonden wordt en andere informatie vind je op de pagina Sinterklaasjournaal . Op de website van het Sinterklaasjournaal kun je ook een lespakket kopen wat je dan in de klas kunt gebruiken.

Verhaallijn

Als Sinterklaas langskomt kun je ook een verhaallijn gebruiken. Dit kan dezelfde zijn als in het Sinterklaasjournaal maar een nadeel is natuurlijk dat je die niet van tevoren weet. Je kunt dus niet lang van tevoren dingen voorbereiden. Een eigen verhaal is dan ook wat handiger om te maken. Hoe komt Sinterklaas aan? Zit hij of een Zwarte Piet ergens vast? Misschien wel op het dak? Of komt hij daarom met een politieauto of de brandweer.
Als je iets verzonnen hebt dan kun de knutselwerkjes hier gedeeltelijk op aanpassen en ook de versieringen. Maar lekker simpel houden is ook helemaal niet verkeerd want kinderen vinden het toch al spannend en hebben niet veel extra dingen nodig om het Sinterklaasfeest te vieren.
Nog veel meer ideeŽn vind je op de website Juf Janneke - Sinterklaas komt er aan


Sinterklaas die langskomt

Sinterklaas met 1 of meer Pieten komt ook langs op school en misschien komt elk jaar "dezelfde" Sinterklaas langs maar het kan ook zijn dat dit niet altijd lukt.
Voor tips hierover kun je kijken op de pagina Sinterklaas bij bedrijf waar dezelfde dingen gelden als voor op school. Sowieso kun je deze pagina lezen voor ook andere leuke tips. Zoals bijvoorbeeld: Datum en locatie, het voorprogramma, de catering, foto's en films maken.


Meer tips


Speelgoed algemeen