Recepten

Het is natuurlijk op pakjes avond (en ook de dagen ervoor) heerlijk om lekkere dingen te eten die eigenlijk heel speciaal bij Sinterklaas horen. Deze kun je wel kopen in de diverse winkels maar het is nog veel lekkerder als je het zelf klaarmaakt. Daar heb je wel sinterklaas recepten bij nodig natuurlijk en daarom vind je een aantal van deze recepten op deze website. Niet alle recepten zijn even makkelijk om te maken maar ze zullen zeker te doen zijn als je goed kijkt wat er in de recept omschrijving staat. Nog veel meer recepten vind je in het boek Strooigoed van Anne-Marij de Koning. Speciale baksels voor de Sinterklaasavond.

Hieronder vind je de speciale sinterklaas recepten van heerlijke lekkernijen om zelf te bakken / maken.

Speculaas poppen bakken

Taai Taai

Borstplaat

Lees verder voor nog meer recepten! (klik hier)

 Nog meer recepten

Kruidnootjes

Schuimpjes

Marsepein

ChocolademelkOok kinderen kunnen leuk meedoen met deze recepten. Vormen maken, kruidnoten rollen en zelfs deeg mengen. Kijk alleen wel uit voor de oven en als de gebakken producten net uit de oven komen. Een verbranding is zo gebeurd!

Je kunt ook kijken bij Sinterklaas snoep bij de Hema als je het niet zelf wilt (of kunt) maken.
 

Strooigoed
Met 'Strooigoed' (Anne-Marij de Koning) in de hand kun je de leukste creaties maken: je eigen chocoladeletters, taaitaaipoppen, borstplaat, schuimpjes en meer. Als er dan met Sinterklaas gegeten wordt is het ook echt lekker (Want zelfgebakken!)
Meer tips


Speelgoed algemeen