Sinterklaas Bij U Thuis

Vaak worden de cadeautjes door de Zwarte Pieten bij de voordeur neergezet al dan niet verpakt in Sinterklaaszakken. Ze bonken even flink hard op het raam of de deur en zijn al weer gevlogen in de nacht als u de deur met de kinderen opent.
Maar soms wil Sinterklaas met één of twee Zwarte Pieten wel bij u langs komen. Hij neemt dan even de tijd om met de kinderen te praten en geeft ze allemaal een eerste cadeau. De rest van de cadeautjes laat hij achter om daarna uit te pakken. Deze Sinterklaas huisbezoeken zijn erg leuk en spannend voor de kinderen.

Even verder lees je meer regels! (klik hier)

 Enkele regels

Het is niet handig als de Sinterklaas stinkt van de drank. Werk daar aan mee en bied hem geen bier of andere alcoholhoudende drank aan. Een sapje kan natuurlijk wel. (Met een rietje)
Of koop een alcoholvrij wijntje en bied die aan. Ook lekker voor de rest van de familie.

Zorg dat er een blaadje klaar ligt met gegevens over alle kinderen en hun namen. Geef dat direct bij binnenkomst aan de Sint zodat hij dat in zijn grote boek kan doen. Zorg er wel voor dat de kinderen dat niet zien!

Houd zelf ook de tijd een beetje in de gaten. Het is niet leuk als de Sint opeens moet vertrekken omdat de tijd om is en nog niet iedereen aan de beurt is geweest die wel zou moeten.

En het is je eigen huis waar de Sint en de Pieten langskomen. Je bent zelf de baas dus als de Pieten een beetje te gek gaan doen kun je daar met een lachende maar dwingende blik best wat van zeggen.

Versieringen

Als je Sinterklaas met een grotere groep thuis viert hoort het huis natuurlijk ook mooi versiert te zijn. Net als bij een andere verjaardag. Wist je dat er heel veel Sinterklaas versieringen te koop zijn?

Strooigoed

Het strooigoed kun je ook zelf kopen. Ook leuk om het al eerder te strooien maar zeker ook om wat later op tafel te zetten. Het is tenslotte wel lekker om zo nu en dan een hapje te nemen. Kijk bijvoorbeeld bij Plus strooigoed voor wat er allemaal gekocht kan worden.
Je kunt ook kijken bij de Hema


Hulp Sinterklaas

De echte en de hulp Sinterklaas bied zich op verschillende manieren aan voor huisbezoeken. In de plaatselijke krant (het suffertje) vind je tegen Sinterklaastijd steeds meer advertenties van hulpsinterklazen die zich aanbieden voor het thuis bezoeken van de kinderen. Maar zoals je ziet kun je ook op internet heel veel adressen vinden.
 

Video van Sint
Maak je eigen gepersonaliseerde video met Sinterklaas en je eigen kinderen in een hoofdrol.
Meer tips