Pieten Diploma

Vooral leuk om te doen met kleine kinderen die van actie houden.
Je kan een parcours uitzetten waarbij kinderen bepaalde activiteiten moeten doen. Zoals een koprol maken en pakjes in de schoorsteen gooien. En natuurlijk krijgen ze daarna een Pieten diploma.
Voor scholen is een Pieten diploma iets leuks om te geven bij de gymnastiekles omdat er dan erg leuke parcours uitgezet kunnen worden in de gymzaal.

Die hoef je niet helemaal zelf te ontwerpen. Je kunt de link hieronder wel gebruiken want daar kun je zelf teksten toevoegen om aan het einde een echt Pieten Diploma af te drukken.

Uitleg van de activiteiten


1. Pakjes in de stoomboot mikken.
Zet de kinderen op een rij en laat ze pakjes overgooien van de wal naar het schip (bijv mat). Als vier pakjes overgegooid zijn is het gelukt.

2. Koprol maken,
Natuurlijk maken zwarte Pieten ook rare capriolen en dus moeten ze ook een koprol kunnen maken. Desnoods met een beetje hulp.

3. Over het dak lopen en door de schoorsteen kruipen.
Geef de kinderen een pakje en laat ze daarmee over een omgedraaide bank (dak) lopen. Daarna moet ze door een hoepel kruipen (schoorsteen). Dan over de volgende bank lopen en dan terug naar het beginpunt. Dan kan het volgende kind beginnen.

Lees verder voor de activiteiten 4 en 5! (klik hier)

 Verdere Uitleg van de activiteiten

4. Over de daken springen of klimmen.
De kinderen nemen een cadeautje en springen van mat tot mat. Aan het eind klimmen ze over de kast en rennen ze terug naar het beginpunt. Het cadeautje mag niet vallen!

5. Pakjes in de schoorsteen gooien en over het dak lopen.
Lopen over een bank (dak) en dan het pakje in een korf of mand gooien. (schoorsteen). Terug lopen over de bank en de volgende kan het parcours afleggen. Als het in de mand gooien niet lukt kunnen ze het nog een keer proberen.


Cadeautjes
Wil je er misschien nog aardigheidje bij geven, want cadeautjes horen bij Sinterklaas? Dan kun je eens kijken voor leuke Uitdeelcadeautjes van de Hema welke ook bij een Pieten Diploma goed gegeven kunnen worden.
 Meer tips