Schuimpjes

In het strooigoed zitten heel vaak ook lekkere schuimpjes. Dit zijn luchtige zoete snoepjes in verschillende kleuren en vormen. In het strooigoed zijn er vaak zwarte pietjes en sinterklaasjes. Ze zijn, vooral als ze lekker zacht zijn, verrukkelijk om te eten.
En deze kun je ook goed zelf maken.

Benodigd:
3 eiwitten
375 gram poedersuiker

Even verder lees je de bereidingswijze! (klik hier)

 



Bereidingswijze

Oven op laagste stand voor verwarmen.
Mixer en grote schaal ontvetten met azijn en keukenpapier. Eiwitten stijfkloppen in schoon gemaakte kom.
Als de eiwitten stijf zijn, 2 eetlepels poedersuiker in de kom zeven.
Daarna nog een minuut mixen.
De rest van de poedersuiker door het mengsel scheppen.
Schep op een ingevette bakplaat kleine hoopjes van het schuim.
Bak die schuimpjes in 2 uur in de voorverwarmde oven op de laagste stand.
Na het bakken de schuimpjes laten afkoelen op een taartrooster.



Terug naar de Recepten pagina




 

Strooigoed
Met 'Strooigoed' (Anne-Marij de Koning) in de hand kun je de leukste creaties maken: je eigen chocoladeletters, taaitaaipoppen, borstplaat, schuimpjes en meer. Als er dan met Sinterklaas gegeten wordt is het ook echt lekker (Want zelfgebakken!)




Meer tips