Marsepein

Wie lust er geen marsepein? Er zullen er nu niet veel zeggen dat ze het niets vinden. Marsepein is heerlijk!
Marsepein is een mengsel van gemalen amandelen en suiker. De structuur van marsepein is fijner dan die van amandelspijs maar ze lijken wel heel erg op elkaar.
Marsepein kun je rond Sinterklaas veel meer krijgen dan in andere tijden van het jaar. Heel veel verschillende vormen en kleuren komen voor en natuurlijk kun je het ook lekker zelf maken.

Benodigd:
300 gram poedersuiker
4 eetlepels bloem
100 gram boter
4 druppels amandelextract
verschillende kleuren bakkleurstof

Even verder lees je de bereidingswijze! (klik hier)

 



Bereidingswijze

Kneed alles goed door elkaar tot een bal. De marsepein kun je kleuren door er wat druppels bakkleurstof aan toe te voegen. Wanneer je geen kleurstof kan vinden of het niet mag eten dan kan je ook natuurlijke kleurstoffen gebruiken zoals bietensap of wortelsap.
Je kan er nu leuke dingen van maken zoals poppetjes, diertjes, vruchten e.d.



Terug naar de Recepten pagina




 

Strooigoed
Met 'Strooigoed' (Anne-Marij de Koning) in de hand kun je de leukste creaties maken: je eigen chocoladeletters, taaitaaipoppen, borstplaat, schuimpjes en meer. Als er dan met Sinterklaas gegeten wordt is het ook echt lekker (Want zelfgebakken!)




Meer tips






Speelgoed algemeen