Taaitaai
Lekkere taaitaai poppetjes zijn ook altijd een lekkernij met Sinterklaas. Dit taaitaai snoepgoed is als het vers is niet bros maar echt taaiachtig. Je moet er echt vaak aan trekken om een stuk in je mond te kunnen krijgen. Meestal is het een figuurtje in de vorm van Sinterklaas of Piet. Erg lekker in de tijd voor Sinterklaas.Hieronder een simpel recept om ze zelf te maken.
Benodigd:
250 gr. bloem
100 gr honing
1 eetlepelstroop
1/2 theelepel zout
1/2 theelepel potas kaliumcarbonaat
3 theelepels kaneelpoeder
1 theelepel gemalen anijs
1 theelepel gemalen nootmuskaat
1 theelepel kruidnagelpoeder
Even verder lees je de bereidingswijze! (klik hier)
Bereidingswijze
Verwarm de honing zachtjes en roer er de stroop door. Zeef de bloem en meng er de specerijen en het rijsmiddel door.Voeg er de inmiddels afgekoelde honing en stroop er bij en kneed het geheel tot een stevig deeg.
Rol het deeg uit (onder huishoudfolie) of maak er vormpjes van met een koekplank. (Of met de hand!)
Leg het op een ingevette bakplaat en bak het in een matig warme oven (160°C) lichtbruin en gaar.
Terug naar de Recepten pagina
Strooigoed
Met 'Strooigoed' (Anne-Marij de Koning) in de hand kun je de leukste creaties maken: je eigen chocoladeletters, taaitaaipoppen, borstplaat, schuimpjes en meer. Als er dan met Sinterklaas gegeten wordt is het ook echt lekker (Want zelfgebakken!)
Met 'Strooigoed' (Anne-Marij de Koning) in de hand kun je de leukste creaties maken: je eigen chocoladeletters, taaitaaipoppen, borstplaat, schuimpjes en meer. Als er dan met Sinterklaas gegeten wordt is het ook echt lekker (Want zelfgebakken!)