Sinterklaas En Corona

Hoe ga je om met het Sinterklaasfeest in combinatie met corona? Het zal in 2023 vast weer normaal binnen gehaald worden. Kan Sinterklaas nog langskomen en hoe ziet pakjesavond er verder uit? Snappen de kleine kinderen wat er aan de hand is?
We zullen proberen wat antworoden en ideeŽn te geven zolang corona er nog is. (Dit is dus nu oude informatie!)

Sinterklaas op huisbezoek

Het zit er niet in dat er een Sinterklaas op huisbezoek komt. Heb je zelf iemand in de familie dan zou het nog wel kunnen maar de organisaties die een Sinterklaas kunnen regelen doen het over het algemeen niet dit jaar. Het is niet verstandig om met twee of drie personen allerlei families langs te gaan. Ook al omdat de 1,5 meter afstand houden in de wat drukkere huiskamers toch moeilijk is.
Komt Sinterklaas toch omdat er een mogelijkheid is dan zullen de kinderen bijvoorbeeld niet op schoot mogen zitten bij Sinterklaas. Je zou dan de staf kunnen gebruiken als 1,5 meter afstand bewaarder door de staf te markeren op die maat.
Voor een peuter is het snel duidelijk en die zal het verder niet veel uitmaken op welke manier het bezoek precies gaat. Indrukwekkend is het dan toch wel.
Met een Video van Sint kan Sinterklaas toch een beetje aanwezig met een persoonlijke boodschap.
Wil je eerst een voorbeeld video bekijken? Kijk dan hier naar Video van Sint voorbeeld video met uitleg.

 Intochten

De intochten van Sinterklaas zijn nu wel in alle gemeentes afgelast. Het is gewoon te lastig omdat er teveel mensen bij elkaar gaan komen als de intocht wel door zou gaan. De landelijke intocht gaat wel door en kun je met de kinderen bekijken op de TV. Zie hiervoor ook Sinterklaasjournaal
In het Sinterklaasjournaal zal ook een spel gespeeld worden waarbij duidelijk wordt dat Sinterklaas niet alles kan doen zoals in andere jaren. Als je het Sinterklaasjournaal dus bekijkt dan kun je daar met je kind ook op inspelen en op door gaan met je eigen Sinterklaasfeest in de familie.

Met de hele familie pakjesavond

Of pakjesavond hetzelfde kan zijn als andere jaren hangt van de andere jaren af. Vier je het altijd met een paar mensen dan kan dat nu vast ook wel. Als je een hele grote familie hebt waarmee je het Sinterklaasfeest viert dan moet je het nu misschien wel opdelen. Misschien kan alleen opa en oma komen.


Op het werk

Sinterklaas komt ook vaak op het werk langs waar in de kantine dan een groot middagfeest is voor de kinderen van de werknemers. Deze zullen ook niet doorgaan. Ook hier is natuurlijk teveel risico.
De kinderen zullen echter wel begrijpen dat het in verband met corona niet mogelijk is. Ze snappen meer dan je vaak denkt en ze zijn er al aan gewend omdat er in de afgelopen maanden al meer dingen niet mogelijk waren in verband met corona.


Meer tips


Speelgoed algemeen